Waarom jij een acupunctuur mat in huis nodig hebt

Acupressuur werd zo’n 7000 jaar geleden in China uitgevonden en ongeveer 2000 jaar geleden deden de eerste acupressuurmatjes, beter bekend als spijkerbedden, hun intrede in India. Deze werden door yogi’s gebruikt, als hulpmiddel om in een diepe meditatieve toestand te komen. De Belum Spijkermat is eigenlijk een moderne variant van het spijkerbed. De vele drukpunten op het matje helpen je om diep te ontspannen en tal van lichamelijke klachten te verminderen. Maar waarom heb je het eigenlijk nodig..?

De Belum Spijkermat zorgt voor het volgende: 

- Een gezonde, diepe nachtrust

- Losmaken van vermoeide, stijve spieren

- Verminderen van hoofdpijn

- Herstel van de spieren na een letsel en na het sporten

- Algemeen wellness-effect voor je lichaam en geest

- Verhelpt pijn in de voeten, nek en schouders, rug en benen

- Diepe ontspanning, wanneer en waar je het maar wilt

Een gezonde, diepe nachtrust Losmaken van vermoeide, stijve spieren verminderen van hoofdpijn Herstel van de spieren na letsel en sporten Algemeen wellness-effect voor lichaam en geest Helpt tegen pijn in de voeten, nek en schouders, rug en benen Diepe ontspanning, wanneer en waar je maar wilt

Hoe gebruik ik de Belum Spijkermat Set?

1. Kies of jij een Cold Therapy wilt of een Hot Therapy.

2. Bij een Cold Therapy moet je de Hot/Cold Pack minstens 2 uur van te voren in de vriezer leggen. Bij een Hot Therapy moet je de Hot/Cold Pack opwarmen in een bak met heet water.

3. Zet je Belum Spijkermat op een bed of een andere ondergrond.

4. Ga er vervolgens op liggen en/of zitten zodat jouw huid goed in contact komt met met de spijkers van de spijkermat en kussen.

5. Ontspan en adem diep in- en uit.

6. Als je huid nog erg gevoelig is met je kleren aan, kan je ervoor kiezen om nog een extra dun laken tussen je huid en de mat- en kussen te doen. Dit gaat echter wel ten koste van de effectiviteit.

Een sessie van 10 à 15 minuten is al voldoende, maar uiteraard kunt u ervoor kiezen om langer gebruik te maken. Klaar met de sessie, maar niet alle knopen kunnen loshalen? Gebruik dan de bijgeleverde Acupunctuur Pen om de overige punten los te halen.

Het Belum Rustmomentje en zijn werking

Belum Acupunctuur Mat Tijdlijn

 

Klik hier voor de online handleiding